Εύκολες συνταγές

Συνταγή για μπισκότα μαρμελάδας τριανταφυλλιάς

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτά τα υπέροχα μπισκότα μαρμελάδας τριανταφυλλιάς είναι ένας τέλειος συνδυασμός γλυκών και πικάντικων γεύσεων. Τα μπισκότα έχουν βουτυρώδη και εύθρυπτη υφή με μια έκρηξη φρουτώδης καλοσύνης από τη γέμιση μαρμελάδας τριανταφυλλιάς. Αποτελούν μια εξαιρετική απόλαυση για να τα πάρεις με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ, ή ακόμα και ως σνακ μόνα τους. Αυτά τα cookies είναι απλά στην παρασκευή τους και σίγουρα θα εντυπωσιάσουν την οικογένεια και τους φίλους σας με το μοναδικό προφίλ τους.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσό

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια

Βούτυρο
1 φλιτζάνι

Ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 φλιτζάνι

Αυγό
1

Μαρμελάδα τριανταφυλλιάς
1/2 φλιτζάνι

Μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτά τα νόστιμα μπισκότα μαρμελάδας από τριανταφυλλιά, θα ετοιμάσετε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Ηλεκτρικό μίξερ ή σύρμα χειρός
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Ταψί
  • Παργαμηνόχαρτο ή ταψί σιλικόνης
  • Κλάστης
  • Κόφτης για μπισκότα (όποιο σχήμα προτιμάτε)
  • Σχάρα ψύξης

Τώρα που έχουμε όλα τα έτοιμα, καθώς προχωρήσουμε στη διαδικασία προετοιμασίας!

Προετοιμασία

1. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνουν ελαφριά και αφράτα.
2. Προσθέστε το εκχύλισμα αυγού και βανίλιας στο κρεμώδες και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν καλά.
3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
4. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη.
5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη, τα πλάθουμε σε δίσκους και τα τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη.
6. Ψύξτε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι να σφίξει.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτά τα μπισκότα μαρμελάδας τριανταφυλλιάς είναι περίπου 15 λεπτά. Ωστόσο, θα πρέπει να αφήσετε επιπλέον 1 ώρα για να παγώσει η ζύμη πριν την ψήσετε.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το αλείψετε με τη ζάχαρη. Αυτό θα έχει ένα λείο και καλά ενσωματωμένο.
– Χτυπώντας τη ζύμη μέχρι να ομογενοποιηθεί θα αποτρέψετε το να γίνουν σκληρά τα μπισκότα. Η υπερβολική ανάμειξη μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια πυκνή υφή.
– Όταν ανοίγετε τη ζύμη, πασπαλίζετε την επιφάνεια με αλεύρι για να μην κολλήσει. Τυλίξτε το σε πάχος περίπου 1/4 ίντσας για τέλεια ψημένα μπισκότα.
– Για να δημιουργήσετε τα σάντουιτς μπισκότων, χρησιμοποιήστε ένα μικρότερο κουπατ για να κόψετε τα κέντρα από τα μισά μπισκότα μόλις ψηθούν και κρυώσουν.
– Γεμίστε τα κουφώματα μπισκότα με μια γενναιόδωρη ποσότητα μαρμελάδας αγριοτριανταφυλλιάς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουταλάκι του γλυκού ή μια σακούλα σωληνώσεων για ακρίβεια.

Τώρα που γνωρίζουμε τις συμβουλές και τα κόλπα, καθώς κάνουμε δημιουργικούς με την παρουσίαση cookie!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
180

Συνολικό Λίπος
9g

Κορεσμένα λιπαρά
5 g

Χοληστερόλη
35 mg

Νάτριο
120 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
24 g

Διαιτητικές ίνες
1g

Σάκχαρα
12g

Πρωτεΐνη
2g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Αυτά τα μπισκότα μαρμελάδας αγριοτριανταφυλλιάς μπορούν να σερβιριστούν ως απολαυστικό επιδόρπιο ή να τα βρουν ως γλυκό σνακ. Μπορείς να παρουσιάσεις σε ένα διακοσμητικό πιάτο, γαρνιρισμένο με άχνη ζάχαρη για μια κομψή πινελιά. Μη διστάσετε να σερβίρετε μαζί αυτά τα μπισκότα με ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι ή καφέ για να συμπληρώσετε τις λεπτές γεύσεις τους.

Αν ψάχνετε για εναλλακτικές επιλογές, σκεφτείτε να σερβίρετε αυτά τα μπισκότα με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια. Οι κρεμώδεις προσθήκες θα προσθέσουν τη συνολική γευστική εμπειρία και θα προσθέσουν μια πινελιά απόλαυσης.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε αυτά τα μπισκότα φρέσκα και γευστικά, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου. Θα παραμείνουν νόστιμα για έως και μία εβδομάδα. Εάν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους, μπορείτε να βάλετε τα μπισκότα στο ψυγείο, αλλά φροντίστε να τα φέρετε σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα σερβίρετε για να επαναφέρετε την υφή και τη γεύση τους.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η συνταγή μπισκότα μαρμελάδας τριανταφυλλιάς περιλαμβάνει διάφορα συστατικά που προσφέρουν διάφορα για την υγεία:

  1. Rosehip: Το Rosehip είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, τη βελτίωση της υγείας του δέρματος και την υποστήριξη της πέψης.

  2. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: Ενώ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις δεν είναι ιδιαίτερα πυκνό σε θρεπτικά συστατικά, παρέχει υδατάνθρακες για ενέργεια. Για να ενισχύσετε τη θρεπτική αξία, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής αλέσεως ή συνδυασμό αλεύρων που περιλαμβάνουν δημητριακά ολικής αλέσεως.

  3. Βούτυρο: Το βούτυρο προσθέτει πλούσιο και γεύση σε αυτά τα μπισκότα. Περιέχει κορεσμένα λίπη, αλλά όταν καταναλώνεται με μέτρο, μπορεί να είναι μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Το βούτυρο παρέχει επίσης βιταμίνες A, D, E και K.

  4. Ζάχαρη κρυσταλλική: Η ζάχαρη χρησιμοποιείται με μέτρο για γλυκύτητα. Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση επεξεργασμένης ζάχαρης δεν συνίσταται λόγω των πιθανών αρνητικών επιπτώσεων της υγείας. Μπορείτε να πειραματιστείτε με εναλλακτικά γλυκαντικά όπως ζάχαρη καρύδας ή σιρόπι σφενδάμου για μια πιο υγιεινή επιλογή.

  5. Αυγό: Τα αυγά συνεισφέρουν σε πρωτεΐνες και βασικά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες Β12 και D. Παρέχουν επίσης δομή και στα αρτοσκευάσματα.

Συνολικά, ενώ αυτά τα μπισκότα μπορούν να είναι σημαντικό για να διατηρήσετε μια ολοκληρωμένη και ισορροπημένη διατροφή για να καλύψετε όλες τις διατροφικές σας ανάγκες.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν σας άρεσε να φτιάχνετε και να δοκιμάζετε αυτά τα μπισκότα μαρμελάδας τριανταφυλλιάς, ίσως εκτιμήσετε παρόμοιες συνταγές που ενσωματώνουν γεμίσεις με βάση τα χρώματα ή τις μοναδικές γεύσεις. Ακολουθούν μερικές προτάσεις:

  1. Μπισκότα Raspberry Thumbprint: Αυτά τα υπέροχα μπισκότα διαθέτουν μια εσοχή αποτύπωμα αντίχειρα γεμάτη με πικάντικη μαρμελάδα βατόμουρο. Ο συνδυασμός βουτυράτης ζύμης μπισκότων και φρουτώδης γέμισης δημιουργεί μια γευστική αντίθεση.

  2. Μπισκότα κουλουρακιών λεμόνι λεβάντας: Εμπλουτισμένα με το λεπτό άρωμα της λεβάντας και τη δροσιστική γεύση του λεμονιού, αυτά τα μπισκότα κουλουρακιών προσφέρουν μια απολαυστική πινελιά στα παραδοσιακά κουλουράκια. Είναι ιδανικά για πάρτι τσαγιού ή ως κομψό επιδόρπιο.

  3. Μπισκοτάκι με βερίκοκο αμύγδαλο: Για τους λάτρεις του μπισκότου, αυτή η συνταγή συνδυάζει τη γλυκιά των αποξηραμένων βερίκοκων με τη γεύση των αμυγδάλων. Αυτά τα διπλά ψημένα μπισκότα είναι τραγανά και συνοδεύουν υπέροχα τον πρωινό σας καφέ ή τσάι.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για μπισκότα με μαρμελάδα τριανταφυλλιάς αντλεί έμπνευση από τη φυσική ομορφιά και τις γεύσεις που βρίσκονται σε κήπους και περιβόλια. Οι ζωηροί τριανταφυλλιές, γνωστοί για τη χρήση τους σε μαρμελάδες και ζελέ, προσθέτουν μια μοναδική πινελιά στην παραδοσιακή συνταγή μπισκότων. Η ιδέα πίσω από την ενσωμάτωση μαρμελάδας από τριαντάφυλλο προήλθε από την επιθυμία να εμποδιστεί τα μπισκότα με μια έκρηξη φρουτώδους καλοσύνης και να δημιουργηθεί ένας απολαυστικός συνδυασμός που θα μαγνητίσει τόσο τους γευστικούς κάλους όσο και τα βλέμματα.

Στον κόσμο της γαστρονομικής έμπνευσης, διάσημοι σεφ όπως οι Nigella Lawson, Ottolenghi και Ina Garten έχουν μοιραστεί την τεχνογνωσία τους στη δημιουργία απολαυστικών γλυκών και αρτοσκευασμάτων. Η δημιουργικότητά τους και η προσοχή τους στη λεπτομέρεια έχουν χρησιμοποιήσει ως έμπνευση για αυτήν τη συνταγή, εξασφαλίζοντας μια αξέχαστη και ευχάριστη εμπειρία για όσους επιλέγουν να την ξαναδημιουργήσουν.

Φορέστε λοιπόν την ποδιά σας, συγκεντρώστε τα υλικά και ξεκινήστε ένα γαστρονομικό ταξίδι γεμάτο με το δελεαστικό άρωμα και την ακαταμάχητη γεύση αυτών των Μπισκότων Μαρμελάδας Τριαντάφυλλου. Απολαύστε τη διαδικασία συνένωσης απλών συστατικών για να δημιουργήσετε ένα αριστούργημα που θα ενθουσιάσει τις αισθήσεις σας και θα σας αφήσει να λαχταράτε περισσότερο. Καλό ψήσιμο! 🌹🍪

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button